Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΣΗΕΑ για Ελευθεροτυπία: Απολύσεις και αποφάσεις στα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας»


http://www.esiea.gr/wp-content/uploads/2014/08/esiea-edranavoulis1.jpg

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας για την πρωτοφανή απόφασή της περί επιβολής  lockout στην εφημερίδα και τον ενημερωτικό ιστότοπο enet.gr, που αγγίζει τα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας». 

Αναφορικά με τις απολύσεις της εργοδοσίας, που αφορούν στον διευθυντή της εφημερίδας Β.Δεληπέτρο και την προϊσταμένη του τμήματος σελιδοποίησης Δήμητρας Μποδιώτη, στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνεται ότι "αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στο κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σήριαλ με τα έργα και τις ημέρες του νεόκοπου εκδότη κυρίου Χαρίλαου Οικονομόπουλου"

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», η οποία εμμένει στην πρωτοφανή απόφασή της περί επιβολής lockout στην εφημερίδα και τον ενημερωτικό ιστότοπο enet.gr, που αγγίζει τα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας».

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των απλήρωτων συναδέλφων μας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επανεκκίνηση της εφημερίδας. Οι σημερινές απολύσεις (μεταξύ αυτών και του διευθυντή της εφημερίδας) δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη επεισόδιο στο κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σήριαλ με τα έργα και τις ημέρες του νεόκοπου εκδότη κυρίου Χαρίλαου Οικονομόπουλου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου